Kunstvandring og åpning av Bodø Biennale
DATO: Torsdag 8. september
FRI INNGANG
Kl 18.15 – 18.45
Åpning av utstillingen Mitt Landskap og kunstnermøte med Olav Christopher Jenssen. Sted: Stormen bibliotek (gallerirom)
Kl 18.45 – 19.30
Kunstvandring i Bodø sentrum. Start fra Stormen bibliotek.
Vi markerer åpningen av utstillingen Mitt Landskap med en felles kunstvandring i Bodøs byrom via utstillingens tre visningssteder og innslag av dansekunst. Rute: Start kl.18.45 ved Stormen bibliotek, via Glasshuset, Bodø kunstforening, via Kongeparken og til vannspeilet utenfor Domkirka (mer detaljert info om vandringen herunder)
Kl 19.30 – 20.00
Forestilling «Ved siden av før, rett over etter»  av og med dansekunstner Tanja Andreeva og lydkunstner Linn Halvorsrød. Sted: Vannspeilet, Bodø domkirke. Velkomst ved BAREDANS og Se Kunst, ettefulgt av ordfører Ida Pinnerød og åpning ved fylkesråd for kultur Ingelin Noresjø.
Mer om kunstvandringen i Bodø sentrum: Etter et velkomstord ved Stormen Bibliotek legger vi opp til en felles Kunstvandring via torget til Bodø kunstforening og møter elever fra Pias Balletstudio underveis. Fra Kunstforeningen vandrer vi videre til vannspeilet ved Domkirka. Vi passerer Kongeparken og dansestudenter fra Bodø vgs, i bevegelig samspill med parkens grønne glassfiberskulpturer.
Ved Domkirka kulminerer programmet i en performance med dans og lydkunst ved koreograf Tanja Andreeva og  lydkunstner Linn Halvorsrød. Halvorsrød er opptatt av muligheten til å være på flere steder samtidig, å reise når en er ankret fast, og lyden hun leverer til åpningen er feltopptak fra bl.a. Japan, Amazonas, Kambodsja og Andenes. Andreeva sin fysiske forskning tar utgangspunkt i å være på et sted som ikke eksisterer, hverken i tid eller rom, og følelsen av å ha mistet meningen med å være der et sted på veien. “Ved siden av før, rett over etter” er koordinatene til stedet, og til opplevelsen de to kunstnerne skaper i møte med hverandre.
Mer om utstillingen Mitt Landskap: Se Kunst i Nord-Norge feier 40 år med jubileumsutstillingen Mitt Landskap som står fordelt på 3 visningsarenaer i Bodø sentrum: Stormen bibliotek, Bodø kunstforening, og Bodø Domkirke. Utstillingen speiler et møte mellom senmodernisme og samtidskunst med nordnorske Gunnar Tollefsen (f.1933, Vesterålen) som kjernekunstner. Andre medvirkende kunstnere er: Siri Austeen (f. 1961), Hans Christian Gilje (f.1969), Johanne Hestvold (f. 1988), Linn Halvorsrød (f.1980), Olav Christopher Jenssen (f. 1954), Edvine Larssen (f.1977), og Vemund Thoe (f.1980). Utstillingen er produsert av Se Kunst i Nord-Norge og Nordnorsk Kunstnersenter, og støttet av Kulturrådet.

 

VI SEES DER!
Arrangører: BAREDANS og Se Kunst i Nord-Norge
Arrangementet er støttet av: Bodø Kommune, Bodø2016 og Nordland Fylkeskommune
Kostyme & tilbehør under kunstvandringen: Eben v/Elisabeth Benonisen
Dansere i Glasshuset: Pias ballettstudio | Koreograf: Gry Løvmo
Dansere i Kongeparken: 2. klasse danselinjen ved Bodø VGS | Koroegrafi: Kristin Østbø med dansere