Bodø Biennale

Etb. Av BAREDANS og Se Kunst i Nord- Norge våren 2015.

BAREDANS ble etablert i 2015 for å skape en arena for profesjonell dansekunst i Nordland og hadde ambisjoner om å skape en årlig dansekunstfestival. Se Kunst i Nord- Norge, som i år feirer 40 år, ville markere med en større jubileumsutstilling. Ved heldige tilfeldigheter krysset veiene våre og ideen om å skape en kunstfestival som omfavnet flere kunstformer begynte å ta form. Vi la våre engasjerte og inspirerte hoder sammen og starten på Bodø Biennale ble raskt et faktum. Begrepet biennale brukes forøvrig om et arrangement som kommer igjen annen hvert år. Bodø Biennale arrangeres for første gang i 2016 og er et av stolpearrangementene i årets markering av Bodø 200`s års jubileum.

Et innholdsrikt, engasjerende og spennende program med dansekunst og visuell kunst strekker seg over fire dager i Bodø by og forgår i byens tradisjonelle og utradisjonelle scene- og utstillingsrom. Stormen Konserthus, Stormen Bibliotek, Bodø Domkirke, Bodø Kunstforening, Eurospar Koch og flere sentrale utearealer i bykjernen er blant arenaene hvor forestillinger, utstillinger, performance, workshops, seminarer, foredrag og kunstneriske samtaler mm. finner sted.

Temaet for årets Biennale er «Mitt landskap», et tema alle kan relatere seg til på ulike måter. Mitt landskap rommer alt fra det indre landskapet i hver enkelt av oss til det fysiske, konkrete landskapet som omgir oss, noe biennalens innhold også reflekterer på variert vis. Vi håper derfor at Biennalen gir opplevelser som beriker landskapene deres, indre eller ytre, konkrete eller abstrakte.

Bodø Biennale er et arrangement for alle.

 

BODØ BIENNALE 2018 : mer  info kommer

SE PROGRAM 2016

 Takk til våre medarrangører i 2016:

Stormen Bibliotek,
Stormen Konserthus,
Bodø Kunstforening og Bodø Domkirke


Takk til våre samarbeidspartnere:

AIR North,
PRODA Nord,
Dansearena nord,
Pia´s Ballettstudio,
Streif dansekompani,
Nord- Norsk Kunstnersenter,
Danselinja ved Bodø Videregående Skole,


Tilskuddsgivere 2016:

logoer6


Lokale sponsorer:

logoer3 2

logoer5